پیرسینگ در سال های اخیر در جامعه ما رواج بسیاری پیدا کرده است. از گوش و بینی تا ابرو و سایر نقاط و نواحی دیگری از بدن از انواع پیرسینگ ها استفاده می شود. اما پس از انجام پیرسینگ، مراقبت ها و نگهداری های بعد از آن بسیار مهم و ضروری هستند تا از عفونت، التهاب و مشکلات دیگر که ممکن است ایجاد گردد جلوگیری نماییم. از مواردی که باید بعد از عمل پیرسینگ به آنها توجه نمود به شرح زیر می باشد.
- تا 2 ساعت بعد از عمل دوش نگیرید.
- توصیه می شود که بعد از انجام پیرسینگ از آنتی بیوتیک های موضعی و خوراکی استفاده نمایید.
- حدودا تا 10 روز از تعویض نگین های پیرسینگ پرهیز کنید.
- محل پیرسینگ را خشک نگهدارید تا از ایجاد عفونت در محل جلوگیری شود.
کارهایی که باید برای مراقبت از محل پیرسینگ انجام داد:
> ناحیه سوراخ شده را با صابون آنتی باکتریال بشویید و تمیز نمایید. برای این کار به آرامی تمام ساختار های پوسته را جدا کرده و با صابون تمیز کنید.
>نوک انگشتان همواره محل آلودگی و باکتری می باشد. پس سوراخ جدید را لمس نکنید مگر این که قصد تمیز کردن محل را داشته باشید و حتما قبل از هر کاری دستهای خود را با صابون بشویید.
>برای تمیز کردن ورودی سوراخ های بینی که پیرسینگ انجام شده است از محلول های نمکی که در داروخانه ها موجود می باشد استفاده نمایید.
>به هیچ عنوان از الکل و یا پراکسید برای ضد عفونی و یا تمیز کردن ناحیه زخم استفاده نکنید، این کار موجب خشک شدن پوست می شود همچنین استفاده از بتادین به جواهرات طلا آسیب زده و موجب تغییر رنگ آن می شود.
>از پماد های آنتی بیوتیک استفاده ننمایید.
> در مدت زمان بهبودی همواره از لباس های تمیز استفاده نمایید و همچنین ملحفه و بالش تخت خود را هر هفته عوض کنید.
> گردش هوای خوب و مناسب در بهبود ناحیه انجام پیرسینگ بسیار موثر می باشد.
> بعد از سوراخ کردن گوش و یا صورت، از آرایش کردن و استفاده از پودر در آن ناحیه جدا خود داری کنید. و یا در صورت استفاده ناحیه سوراخ شده را بپوشانید.
> بعد از سوراخ کردن بدن، از پوشیدن لباس های تنگ خود داری نمایید.
> تا زمان بهبود کامل محل زخم از رفتن به استخر و یا جکوزی اجتناب کنید.
> تمیز کردن بیش از حد و یا خیلی کم پیرسینگ می تواند موجب قرمز شدن، خشک شدن و ایجاد ترک خوردن و یا سوراخ سوراخ شدن آن شود.
> تا زمانی که پیرسینگ کاملا بهبود نیافته است، میخ و یا حلقه پیرسینگ را خارج ننمایید.
جمله پایانی:
همان طور که گفتیم، انگشتان دست می تواند که منشاء انواع آلودگی محیط باشد. حتما قبل از انجام هر کاری در موضع زخم شده، دست های خود را به خوبی بشویید. رعایت کردن نکات بهداشتی بعد از انجام پیرسینگ بسیار مهم و ضروری می باشد و تا پایان دوران نقاهت باید به این نکات توجه مداوم داشته باشیم. عدم توجه به مراقبت های بهداشتی سبب ایجاد عفونت در محل و ایجاد مشکلات بزرگتری می گردد که ممکن است شما را به دردسر بیاندازد. پس این نکات مراقبتی را جدی بگیرید.